VSP in Zweden!

VSP in Zweden!

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober was de Vrijmoedige StudentenPartij (VSP) aanwezig op de exclusieve conferentie van de European Conservative Students, georganiseerd door New Direction, in Stockholm, Zweden. Deze prestigieuze bijeenkomst bracht delegaties uit heel Europa samen, waaronder vertegenwoordigers van invloedrijke denktanks, politieke partijen en studentenorganisaties. De Nederlandse delegatie bestond uit Marlon Uljee (voorzitter) en Lloyd-Leonard Opdam (bestuurslid) van de VSP. Het doel van de conferentie was om het Europese netwerk van gelijkgestemden uit te breiden, kennis uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen te verkennen. Het programma, bestaande uit inspirerende lezingen, paneldiscussies en sociale activiteiten, bood volop mogelijkheden om deze doelen te bereiken.

The European Conservative Students is een samenwerkingsverband van jonge conservatieven uit heel Europa, dat zich richt op het bevorderen van conservatieve waarden op universiteiten en in de bredere samenleving, door middel van educatie, netwerkvorming en politieke samenwerking.
VSP in Zweden
Marlon en Lloyd samen met Ron Nehring

Tijdens de conferentie heeft de VSP haar netwerk aanzienlijk versterkt door nauwe banden aan te gaan met organisaties zoals de Spaanse partij VOX, de Finse studentenpartij Murros en denktank Oikos, die zich inzet voor het behoud van Europese waarden. Naast deze samenwerkingen zijn er ook waardevolle relaties opgebouwd met delegaties uit Ierland, Noorwegen en verschillende Zweedse partijen. Door deze nieuwe samenwerkingen zijn wij beter dan ooit in staat om, samen met onze Europese partners, ons ongehoorde geluid te laten doorklinken in het publieke debat en krachtig op te treden tegen destructief links beleid.

VSP in Zweden
Diner met Peter Smallwood

Hoogtepunten van de conferentie waren onder meer de lezingen van Ron Nehring, voormalig voorzitter van de Californische Republikeinse Partij, en Peter Smallwood, een conservatieve campagnestrateeg. Hun inzichten in de huidige politieke ontwikkelingen in Europa en de Verenigde Staten boden waardevolle perspectieven en inspireerden ons om het ongehoorde geluid verder te versterken op universiteiten en binnen onze landen.

VSP in Zweden
Met de VOX-delegatie uit Spanje

De VSP spreekt haar dank uit aan de organisatie van het evenement. Dankzij hun voortreffelijke inspanningen hebben wij onze doelen ruimschoots kunnen behalen. Samen met onze internationale partners staat onze beweging sterker en vastberadener dan ooit. We kijken ernaar uit om onze nieuwe connecties en gezamenlijke ideeën te benutten om ons geluid verder te laten doorklinken, en om samen door heel Europa destructieve beleidsmaatregelen te bestrijden.

VSP in Zweden
Met de voorzitter van de Finse studentenpartij Murros