VSP breidt uit naar Utrecht

VSP breidt uit naar Utrecht

Ben jij een rechtsgeoriënteerde en/of conservatieve student aan de Universiteit Utrecht en voel jij je dus niet vertegenwoordigd? Goed nieuws! De Vrijmoedige StudentenPartij (VSP) breidt zich uit naar de Universiteit Utrecht. Want ook daar zijn we keihard nodig! Met een gelijkgestemd partijprogramma zullen VSP’ers Lloyd-Leonard Opdam en Sven Hospers met andere vrijmoedige studenten streven naar een verbetering van de universiteit.

In het licht van de groeiende maatschappelijke uitdagingen waarmee de Universiteit Utrecht wordt geconfronteerd, is het cruciaal om kwesties vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Het stimuleren van open debat en kritisch denken op deze academische instelling zal niet alleen leiden tot een dieper inzicht in mogelijke oplossingen, maar ook daadwerkelijk bijdragen aan de verbetering van het hoger onderwijs en aan de bevordering van de universitaire en nationale democratie. Zo herinnerde Mark Bovens ons eraan, ter gelegenheid van de 388ste verjaardag van de UU (tijdens de Dies rede), dat landen die autocratisch worden eerst de academische vrijheid verliezen en dat vooral de UU verantwoordelijk is voor een open samenleving.

Dit jaar, met als centrale thema 'democratie', is het een geschikt moment om de cancelcultuur te transformeren tot een pluriforme en liberale debatcultuur. Op dit moment worden afwijkende standpunten vaak onterecht bestempeld als fout of verkeerd, en snel terzijde geschoven door middel van demonisering en ridiculisering. Hierdoor gaat de belangrijkste pijler van democratie, namelijk onderlinge tolerantie, verloren. Het is daarom van groot belang om inclusief te zijn en ruimte te bieden aan alle studenten, ook aan hen met afwijkende meningen.

Naast het bevorderen van vrijheden, zetten we ons ook volledig in voor andere belangrijke speerpunten zoals studentenwelzijn, academische prestaties en identiteit. Hier vind je een overzicht van al onze standpunten.

De Vrijmoedige StudentenPartij Utrecht is niet slechts een partij; we vormen ook een (landelijke) levendige beweging. We zijn een plek waar mensen hun zorgen kunnen uiten, informatie kunnen inwinnen, maar ook kunnen genieten van gezelligheid tijdens borrels. Wij zijn namelijk naast studentenvertegenwoordigers ook levensgenieters en denken niet slechts in doemscenario's.

Voel jij je geroepen om actief bij te dragen aan onze missie? Meld je dan voor 30 maart HIER aan bij de Vrijmoedige StudentenPartij. Je kunt je verkiesbaar stellen voor zowel de universitaire studentenraad (USR) als de facultaire studentenraad (FSR) van jouw faculteit, en je kunt je aanmelden voor diverse ondersteunende functies binnen de VSP.

Sluit je aan!