Martrim's Overstap naar VSP: Een Roep om Echte Vrijheid en Gelijkheid

Martrim's Overstap naar VSP: Een Roep om Echte Vrijheid en Gelijkheid

Martrim heeft begin van dit academische jaar de overstap gemaakt naar de VSP. Na via de reguliere ACTA verkiezingslijst verkozen te zijn, merkte zij dat haar visie veel meer tot haar recht komt bij de VSP. Lees hieronder meer over Martrim en wat haar heeft gemotiveerd om de overstap te maken.

Wie ben je?

Ik ben Martrim, een Koptisch-Orthodoxe student in mijn derde jaar aan ACTA, en ik woon in het prachtige Amsterdam. Naast mijn studie breng ik veel tijd door in de sportschool.

Waarom ben je overgestapt?

Ik ben overgestapt naar de Vrijmoedige Studentenpartij omdat ik constateerde dat er binnen andere partijen weinig ruimte was om kritisch te zijn over bepaalde thema's, zoals de lgbt-kwestie. Bij de VSP geloof ik dat echte vrijheid ook betekent dat je kritiek mag uiten zonder angst voor repercussies. Ik zie indoctrinatie bij kinderen als problematisch en wil het geluid van mensen die het met ons eens zijn, maar zwijgen uit angst, laten horen. De VSP sluit perfect aan bij deze overtuigingen en de nadruk op self-development en weerbaarheid spreekt me enorm aan. Ook mis ik de christelijke oorsprong van de VU, vooral met de opkomst van allerlei woke-ontwikkelingen.

Waar ga je je voor inzetten?

Mijn focus binnen de Vrijmoedige Studentenpartij ligt op het streven naar echte gelijkheid, waar iedereen zich gehoord voelt. Ik wil actief bijdragen aan het doorbreken van cancelculture en studenten ondersteunen bij het ontwikkelen van weerbaarheid en voorbereiden op de echte wereld. Daarnaast vind ik het belangrijk om meer aandacht te schenken aan de oorsprong van de universiteit, en zo de verbinding met haar fundament te versterken.